Mezuniyet Sınavı Esasları Hakkında GüncellemeTüm Duyurular
OCAK

Mezuniyet Sınavı Esasları Hakkında Güncelleme

Üniversite Senatosunun 19.12.2023 tarihli toplantısı sonucu 'YTÜ Mezuniyet Sınavı ile İlgili Esaslar' yönelgesi revize edilmiştir. Güncel yönelgede üçüncü maddede belirtilen;

"Mezuniyetlerine en fazla iki dersi kalan öğrencilere; akademik takvimde belirtilen tarihlerde yapılmak üzere, başarısız dersleri için (İşletmelerde Mesleki Eğitim, Staj ve Bitirme Çalışması vb. dersleri hariç) mezuniyet sınavı yapılır. Genel not ortalamaları 2.00 olmadığı için mezun olamayan öğrenciler, seçecekleri koşullu başarılı en fazla iki dersten mezuniyet sınavına girebilir. (19.12.2023/12-04 gün ve sayılı Senato kararı ile değişiklik yapılmıştır.)"

ibaresi uyarınca Bitirme Çalışması'ndan mezuniyet sınavına girilemeyecektir. Karar bu dönem itibariyle de geçerlidir.

YTÜ Mezuniyet Sınavı ile İlgili Esaslar yönergesine ulaşmak için tıklayınız.